Dorpsschuttersfeest; zoals altijd toch weer één van de leukste dagen van het jaar

Afgelopen zaterdag, 10 augustus, organiseerden we weer het jaarlijkse Dorpsschuttersfeest in Heel.

Een mooie opkomst, en perfecte weersomstandigheden. De hele dag onbewolkt en een graad of 26. Perfecte weersomstandigheden om te vertoeven wel te verstaan. Het schieten was natuurlijk wel weer even een dingetje met de zon recht achter je. Met name bij buks 1 en 2 stond de zon er vol op, en leken de bôlkes een stuk kleiner dan bij de buren waar de bomen voor wat schaduw zorgden.

49 zestallen streden uiteindelijk om de prijzen, waarbij er door de invallende duisternis nog op kleine bôlkes moest worden gekaveld ook.

  • De 1e  prijs bij de dames ging naar “het damesteam Animato”
  • De 1e  prijs bij de heren ging naar “Ummer der naeve”
  • De 2e  prijs bij de heren ging naar “Maak d’r maar get van”
  • De 3e  prijs van de heren ging naar “het 12e team van de Knip-Club”

Na kavelen tussen de nummers 1 bij de dames en de heren trokken uiteindelijk de dames van Animato aan het langste eind en gaan zij er dit jaar met de felbegeerde wisselbeker vandoor. Proficiat allemaal!

Jeugdschieten

Een paar meter verderop was het niet minder spannend. Bij de jeugd werd gestreden om de titel “Jeugdkoning(in) 2024”. Titelverdedigster Arya Corsten moest na een stevige strijd de wisselbokaal én de titel “Jeugdkoningin Sint Sebastianus Heel” dit jaar afstaan aan Dylanne van den Berg. Dylanne van harte proficiat!

We willen iedereen hartelijk danken voor de aanwezigheid en de bijdrage aan alweer een ouderwets geslaagd dorpsschuttersfeest.

Zeker ook een speciaal woord van dank aan Schutterij Sint Sebastianus-Gilde Beegden, namens wie buksmeester Frits van de Port ons de hele middag heeft uitgeholpen bij schietboom 1. Frits bedankt!

Iedereen graag tot volgend jaar!

Geef een reactie